Last Minute Vakantie

Wat is een Last Minute Vakantie:


Tegenwoordig werken reisorganisaties, net als de luchtvaartmaatschappijen met dagprijzen, er wordt continue gekeken naar de bezettingsgraad van de vlucht en de Hotels.
Er wordt gekeken naar  vraag en aanbod van bepaalde reizen. Is het druk en een regenachtige vakantieperiode, dan zullen er dus weinig goedkope Last Minute Vakantie aanbiedingen te vinden zijn.
Ook is het mogelijk dat een bestaande Last Minute Vakantie aanbieding weer wordt ingetrokken, als er nog maar een paar stoelen zijn, zal de reisorganisatie besluiten deze weer duurder te gaan verkopen, want dan verdient hij immers meer.
Hij heeft een vliegtuig afgehuurd(gecharterd) of een aantal stoelen hierin en zal deze moeten verkopen. Leeg is leeg en kost dus geld.
Prijzen kunnen tegenwoordig dus omhoog en omlaag gaan, dit in tegenstelling tot vroeger waar er met vaste gepubliceerde prijzen gewerkt werd en de reisorganisatie een Last Minute aanbieding maakte als er teveel stoelen overbleven.
Soms is het dus raadzaam in een bepaalde periode vroeg te boeken, want dan er is veel meer keus, zeker  als men aan een bepaalde periode vast zit en niet kan schuiven met de datum is het niet verstandig te wachten op een Last Minute aanbieding.
Daarbij heeft elke bestemming een bepaalde vertrekdag.

 

Naar Welke landen zijn er meestal Last Minute Vakanties?

Aangezien er dus sprake moet zijn van voldoende aanbod, zal er sprake moeten zijn van de zogenaamde bulkbestemmingen.
Dus meestal zijn de Last Minute Vakanties populaire vakantiebestemmingen zoals: Spanje, Balearen( Ibiza en Mallorca), Canarische eilanden( Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en Fuertaventura)Portugal,(Algarve) Griekenland,( meestal de grote eilanden, dus Kreta, Kos, Corfou en Rhodos,)Turkije, Malta, Egypte.
Voor verre bestemmingen zijn de populaire Last Minute Vakantie bestemmingen meestal naar: Brazilie, Gambia, Curacao, Mexico, Dominicaanse Republiek, Cuba.

Leuke Last Minute Vakantie?

Kijk bij de onderstaande reisorganisaties of kijk op de Last Minute Vakantie pagina van de populaire vakantiebestemmingen.

Hulp nodig bij het boeken en zoeken van uw Last Minute Vakantie?
Klik hier om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag.