Maltwhiskyreis

Overweeg eens een maltwhiskyreis naar Schotland te maken.

Vaak zegt men dat men niet naar Schotland wil, in verband met slecht weer en regen. Dit is echt niet waar, ik heb Schotland vaak bezocht en zelden is het voorgekomen dat het de hele vakantie regende.
Schotland is mooi, heeft schitterende luchten, mooie regenbogen, je gaat van het land houden en de bevolking is lief en behulpzaam.
Als je eenmaal in Schotland bent geweest, dan wil je niet meer anders.
Wanneer je Schotland bezoekt, raad ik je zeker aan Glen Coe te bezoeken, daar je anders Schotland niet hebt gezien. De natuur is hier overweldigend mooi.

The Isle of Islay is een eiland in de binnen Hebriden, een wel heel bijzonder eiland, waar de lokale bevolking supervriendelijk is en waar iedereen elkaar begroet, als men
elkaar in de auto tegen komt. De ene kant van het eiland is ruig en rotsachtig, de andere kant van het eiland is lieflijk en groen.
Het eiland telt 9 whisky distilleerderijen. De ene distilleerderij is nog mooier gelegen dan de andere, bezoek ook zeker de Jura distillery op het tegenover gelegen eiland Jura.
De Islay en Jura whisky heeft een uitgesproken zilte en rokerige turfsmaak, welke whisky je absoluut leert drinken.
Eind mei wordt er elk jaar een whiskyfestival, feis Isle gehouden, hier komen mensen met alle nationaliteiten met regelmaat naar terug en is een complete reünie.
Tijdens dit whiskyfestival zijn verzamelaars in de gelegenheid, speciale whisky’s te kopen ter ere van het festival.
Elke distilleerderij heeft een open dag, er worden rondleidingen in de distilleerderijen gegeven en in elke distilleerderij wordt wel iets georganiseerd, vaak is er live music.
Als je dit wilt meemaken bedenk dan dat een reis naar Islay ruim van tevoren geboekt moet worden, er is een beperkt aantal slaapplaatsen op het eiland en ook de overtocht kan
behoorlijk volgeboekt zijn.

Ook de Speyside is een geweldig mooi gebied, waar vele whisky distilleerderijen u welkom heten. Bedenk van tevoren welke van de vele distilleerderijen u wilt bezoeken.
De Speyside heeft in het voorjaar en het najaar een eigen whiskyfestival.
Is de distilleerderij open voor bezoek, of dient u van tevoren een afspraak te maken? Het is natuurlijk leuk als u een speciale whisky mag proeven. De ervaring leert
dat u uw reis het beste kunt plannen om teleurstellingen te voorkomen.
Bezoek de Talisker distillery gelegen op het eiland Skye en ook een bezoek aan de kleinste distilleerderij Edradour mag natuurlijk niet ontbreken.

Wij kunnen uw individuele maltwhiskyreis naar Schotland samenstellen. Of u nu alleen gaat of met vrienden.  Maar ook uw partner en kinderen hoeven zich geen moment te  vervelen.
Een studiereis met vakgenoten? Wij kunnen een reis voor slijteren organiseren.

Wilt u deelnemen aan een georganiseerde maltwhiskygroepsreis? Een lang whiskyweekend, een whiskycruise?
Of wilt u eerst meer van whisky weten en de whisky van tevoren proeven? Neem dan deel aan een maltwhiskyproeverij.
Desgewenst kunnen wij een eigen proeverij met uw vrienden voor u organiseren.

Heeft u speciale vragen of wensen? Neem dan contact met ons op.