Amsterdam

Amsterdam is een bruisende wereldstad, met vele nationaliteiten.

Vliegveld: De nationale luchthaven Schiphol ligt ongeveer 20 kilometer buiten het centrum van Amsterdam. u kunt met openbaar vervoer in een halfuurtje in het centrum staan.

Trein: Per internationale trein komt u aan op Amsterdam Centraal.
Amsterdam heeft 9 treinstations, dus ideaal om dicht bij uw bestemming te komen.
Kijk vooraf in welk gedeelte van de stad u moet zijn en welk station u het beste kan hebben.

Het centraal station CS van Amsterdam, ligt midden in het centrum. Aangekomen op het centraal station, loopt u zo de binnenstad in.
Het centrum van Amsterdam is  relatief klein en alles is goed beloopbaar.
Voor het centraal station, vindt u trams, bussen, metro, welke u gemakkelijk naar alle andere stadsgedeelten kunnen brengen.

Openbaar Vervoer: Als u Amsterdam bezoekt, raad ik u aan, geen kaartje in bus of tram te kopen. Dit is vreselijk duur.
Het beste kunt u een anonieme OV-Chipkaart aanschaffen a Euro 7.50 en deze opladen bij de balie van het OV-bedrijf of een automaat bij een van de stations.
Dit is veel goedkoper. Let u bij het in en uitstappen van tram en bus op het in en uitchecken.
Vergeet u uit te checken, dan wordt er een extra bedrag van uw tegoed afgeschreven.
Mocht u te weinig saldo hebben op uw kaart dan kunt u niet meer inchecken, uitchecken kan wel, het apparaat bij de uitgang verteld u wat u saldo is.
Bij ontoereikend saldo komt u in de min, wat later weer verrekend wordt met de volgende keer opladen.

Auto: In het centrum van Amsterdam, is het niet handig om uw eigen auto mee te nemen, parkeren is duur en er is weinig plaats om te parkeren
sommige gebieden autovrij of eenrichtingverkeer. u krijgt snel een bon, en u loopt het risico dat uw autoruit wordt ingeslagen, zodra er iets van waarde
zichtbaar is. Niemand zit per slot van rekening te wachten op een middag politiebureau om aangifte te doen.
Op Schiphol, stations en ook in de binnenstad ‘s avonds en overdag, dient u goed op uw spullen te letten. Laat u niet afleiden en ben alert op zakkenrollers.

Fietsverhuur: u kunt de stad ook verkennen door een fiets te huren, let goed op de instructies van het verhuurbedrijf, want fietsen zijn erg geliefd!!
u kunt een taxi nemen, een watertaxi of een fietstaxi nemen.

Rondvaartboten: Erg leuk is een rondvaart door de Amsterdamse grachten.

Overnachten in Amsterdam:  Overnachten kan in een Hotel, een bed and Breakfast, een privé appartement of een botel, gaat u liever kamperen? Ook dat kan net buiten de stad.

Winkelen: Ga lekker winkelen in een van de vele winkelstraten: Damrak en Rokin,  Kalverstraat, Nieuwendijk, Haarlemmerstraat, Beethovenstraat, pC Hooftstraat, 9 straatjes
Of bezoek naar een van de gezellige markten: Noordermarkt, Waterlooplein (rommel – en vlooienmarkt), Albert Cuyp, Dappermarkt, ten Katemarkt of de bloemenmarkt op het Singel.
Geniet van een drankje op de vele terrassen in het centrum, aan een gracht of op het Leidseplein, Het Rembrandtplein of bezoek een van de bruine gezellige cafés in  speciale volkswijken als de Jordaan.
Bezoek een van de vele musea en hofjes die Amsterdam rijk is, bezoek de dierentuin Artis.
Ga uit eten in een van de vele  internationale restaurants of eetcafe’s die Amsterdam rijk is.