Berlijn

Per Vliegtuig
Berlijn heeft 2 luchthavens, luchthaven Tegel en luchthaven Schönefeld( ten zuidoosten van Berlijn). Momenteel wordt gewerkt aan de nieuwe luchthaven Berlin Brandenburg Willy Brandt (BER)
De vliegduur van Amsterdam naar Berlijn is ca. 1 uur en 40 minuten.

Per Trein
Het Berliner Hauptbahnhof, is het Centraal station van Berlijn, dit is het grootste  doorreisstation van Europa en is gelegen in het centrum. Een rechtstreekse verbinding met Metro, bussen en bus en tramlijnen verzorgt de directe verbinding met alle stadswijken.

Per Auto
Berlijn heeft een perfecte aansluiting op het netwerk van snelwegen. De hoofdstad heeft een goede infrastructuur. In de binnenstad geldt een milieuzone, alle voertuigen binnen deze zone, dienen voorzien te zijn van een sticker. Maar het openbaar vervoer is goed geregeld.  

Openbaar vervoer:
Voor het openbaar vervoer kunt u het best gebruik maken van de Berlin Welcomecard, deze kaart is verkrijgbaar bij toeristenbureaus, verkoopplaatsen van openbaar vervoerkaartjes, loketten en automaten en in de Hotels.
De Berlin Welcomecard is verkrijgbaar voor 48 uur, 72 uur of 5 dagen en is verkrijgbaar in tariefzone AB ( stadsgebied en luchthaven Berlijn Tegel ) of tariefzone ABC ( stadsgebied en Potsdam inclusief luchthaven Schönefeld) voor 1 volwassse of 1 volwassene + 3 kinderen tussen 6 en 14 jaar. Kinderen tot 6 jaar reizen gratis met openbaar vervoer.
De Welcomecard biedt u een praktische reisgids met nuttige tips en ideeen voor wandelingen, een uitneembare kaart voor Berlijn en Potsdam, en hoge kortingen op toeristische en culturele hoogtepunten.

Winkelen: u kunt hier uw hart ophalen. Berlijn heeft vele winkelstraten en winkelcentra.
Het populairste winkelgebied is wel rond de Kurfurstendam, met het Kaufhaus des Westens (KaDeWe), in het verlengde hiervan. Verder kunt u terecht op Alexxanderplatz, Potsdamer Platz of Friedrichstraße.  
Ook de zondagse rommelmarkten zijn leuk om te bezoeken, Mauerpark of Boxhagener Platz.
De winkels zijn maandag tot en met zaterdag open van 10.00 tot 20.00 uur.
Op zondag zijn de winkels gesloten, met uitzondering van in totaal 8 koopzondagen, waarop de winkels van 13.00 tot 20.00 geopend mogen zijn.
Banken: zijn van maandag tot vrijdag van 8 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur geopend.

Eten en drinken: u kunt in Berlijn overal uit eten gaan, van eenvoudig tot luxe, u kunt tot laat ontbijten en tot in de diepe uurtjes doorgaan in ontelbare cafés en clubs.  

Cultuur: Vele musea, galerieën, beeldende kunst, moderne kunst en unesco werelderfgoed, u vindt het allemaal in Berlijn. Een must is een bezoek aan het Berlijnse Museumeiland.