Birmingham

Birmingham International Airport ligt op 12 kilometer ten oosten van het stadscentrum.

Vanuit de luchthaven bereikt u het centrum met busnummer 900  in een half uur.
Deze bus vertrekt om het half uur, vanuit Comet Road, bij terminal 1 en 2 en komt aan in Moor Street Queensway.

Per trein doet u er ongeveer 15 minuten over, u komt aan op Birmingham New Street.

De bus is de meest gebruikte vorm van vervoer in Birmingham. u koopt bij de chauffeur een kaartje voor een enkele reis.
Zorg voor gepast geld, want de chauffeur heeft geen wisselgeld. Wilt u een retourticket of maakt u meerdere ritjes? Vraag dan naar de Daysaver.
Of koop vooraf een Travelcard.

Birmingham heeft 3 treinstations: New Street, Snow Hill en Moor Street. Hiervandaan zijn treinen naar Londen en andere steden van het land.
Een kaartje kunt u kopen bij de loketten of bij de kaartjesautomaten. Korte ritten kosten tussen 1 en 5 Pound.
Bij Snow Hill station is ook het begin van de tramlijn van de stad.

Er zijn verschillende taxistandplaatsen in de stad, de taxi betaald u contant of per creditcard.

Winkelen: The Bullring is een winkelcentrum met 3 etages, hier bevinden zich 160 winkels en 25 restaurants. Ook staat hier het opvallende gebouw van Selfridges.
The Pavillions in High Street, The Pallasades in New Street, Great Western Arcade bij Snowhill. Voldoende mogelijkheden om te slagen.
In het centrum vindt u niet alleen bekende Britse modeketens als Marks&Spencer en House of Fraser maar natuurlijk ook vele onafhankelijk winkels en boetieks.

Jewellery Quater is ten noorden van het stadscentrum, deze wijk omvat honderden sieradenwinkels, goud-en zilversmeden en sieradenmakers.

Markten: Open market bij de Bullring als beste markt van het land, de markt naast St Martin’s Church, de Rag Market(stoffenmarkt), de Indoor Market voor levensmiddelen, kleding en huishoudelijke artikelen.
In New Street wordt eens per 14 dagen een boerenmarkt gehouden. In November en December wordt er hier en in Victoria Square een kerstmarkt gehouden.

Eten en drinken: Er zijn legio restaurantjes in Birmingham. Ook voor families zijn er geschikte restaurants met kindermenu te vinden. Op aanvraag hebben zij ook een kinderstoel beschikbaar.
Een Michelinsterrenrestaurant, een traditioneel restaurant of een Pakistaans restaurant, de keuze is groot.
Het stadscentrum biedt allerlei entertainment voor een avondje stappen. Stijlvolle bars, pubs, nachtclubs of een Comedy Club, u hoeft zicht niet te vervelen.