Dresden

Dresden is de hoofdstad van de deelstaat Saksen en is gelegen aan de Elbe. Dresden wordt ook wel het Florence aan de Elbe genoemd, vanwege de mooie gebouwen en kunstwerken.

 
Ondanks de zware verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog heeft de historische stadskern zijn mooiste gebouwen weten te behouden of weer teruggekregen.
Men vindt hier de grootste kunstcollecties van Europa met vele schilderijen van Hollandse en Vlaamse meesters in het Alte Meister Museum, in het Albertinium vindt men moderne kunst,in de groene
gewelven vindt men Koninklijke schatten, waaronder sieraden, uurwerken en porselein.
In de Altstadt vindt u de Frauenkirche, Semperopera en het Zwingerpaleis en als u de Augustusbrug oversteekt belandt u in de Neustadt, het levendige stadsgedeelte met galeries, boetieks en vele restaurantjes.

Vanaf Nederland zijn er geen directe vluchten naar Dresden. u kunt overstappen in Frankfurt, Dusseldorf of Munchen.
Vluchten worden merendeel uitgevoerd door Lufthansa en door KLM/Air France.

De luchthaven Dresden (DRS) ligt 9 kilometer ten noorden van het centrum.
Een taxi naar de binnenstad duurt 15 a 30 minuten en kost tussen de 16 en 20 Euro.
Vanaf het metrostation onder het terminalgebouw rijden er elk half uur treinen naar het centrum van de stad.
Een enkele reis kost plm Euro 1.90, u kunt een kaartje kopen in de kaartjesautomaat op het station of bij de informatiebalie in de aankomsthal.
Bushaltes naar het centrum vindt u direct buiten het terminalgebouw, een enkele reis kost plm 1,90, u kunt een kaartje kopen in de kaartjesautomaat op het station of bij de informatiebalie in de aankomsthal.

Per Trein : Er is een rechtstreekse treinverbinding naar Dresden.
De trein naar Dresden vertrekt iedere avond om 19:01 uur uit Amsterdam Centraal, en komt de volgende morgen om 7:05 uur aan in Dresden. In Dresden wordt gestopt te Dresden Hauptbahnhof en Dresden Neustadt.
De trein vanuit Dresden terug naar Nederland vertrekt om 21:23 uur uit Dresden Hauptbahnhof en komt om 10:29 uur aan in Amsterdam. In Nederland stopt de trein ook te Arnhem en utrecht.

Per Auto: De afstand tussen Amsterdam en Dresden bedraagt plm 730 kilometer. De reis duurt plm 7 uur.

Per Bus: met de bus vertrekt u plm 23.15 uur en komt u aan in Dresden om 12.15 uur ( dit met een overstap in Berlijn) Een bustickets kost plm 110 Euro.