Aanbiedingen

Een reisorganisatie kan al vroeg in het seizoen beslissen aanbiedingen te maken.
De drukste periodes, zijn immers de schoolvakanties.
Aangezien de reisorganisatie 2x per jaar zijn stoelen inkoopt voor het seizoen.
Juli en Augustus voor de winterperiode en November en December voor de zomerperiode.
Als een seizoen begint, zal het toestel zo vol mogelijk heen gaan, de eerste vlucht gaat leeg terug ( empty leg) logisch want er zijn nog geen mensen op de bestemmingen,niet iedereen gaat 8 dagen, dus na 8 dagen zullen er ook nog lege stoelen in het toestel terug zijn.
Idem op de laatste vlucht van het seizoen, de vlucht gaat nog wel met mensen heen, maar er zullen niet veel mensen meer opgehaald moeten worden en gaat bijna leeg terug ( empy leg)
Als de meivakantie gespreid is en 2 weken duurt, zal de organisatie in deze periode 2x een duurdere week, willen verkopen. Het verschil tussen 8 en 15 dagen is namelijk niet zo groot.
dus levert hem meer verdienste op.
Dit is de reden dat in het voor en naseizoen vaak 2=1 en 3=2 aanbiedingen te vinden zijn.
Ook zijn de langere overwinteringsreizen in verhouding erg goedkoop, omdat deze mensen heen gaan, wanneer de mensen van de kerstvakantie terugkomen. Alles wat heen reis, moet ook weer terugkomen.
Veel mensen gaan 2 weken weg met de kerst en komen 2 januari weer retour( en moeten opgehaald worden) dus probeert de organisatie op 2 januari ook zoveel mogelijk mensen heen te laten gaan.
(de overwinteraars)
Hetzelfde geldt voor busreizen.
Op een Lijndienstvlucht komen weinig aanbiedingen voor, immers het toestel vliegt op vaste dagen en vaste tijden, ongeacht of het vliegtuig volgeboekt is.
Een luchtvaartmaatschappij werkt met zogenaamde klasses, waar een verschillend prijskaartje aan vast hangt. In de goedkoopste klasses zijn maar een paar stoelen beschikbaar, vandaar dat het tegenwoordig bijna onmogelijk is om een goedkoop groepstarief te krijgen.