Rondreis

Bij een rondreis ligt de nadruk, op het zien en ontdekken van bepaalde aspecten van het land,
dit kan gaan om natuur, cultuur of bijvoorbeeld om een bepaald product, activiteit of een traditie van dat land.
Bij een rondreis dient u altijd te kijken wat wel en wat niet bij de reissom is inbegrepen.
Het kan zijn dat u naar een bepaalde bezienswaardigheid gebracht wordt, maar dat de entree daarvoor wel nog ter plaatse moet worden betaald.
Er wordt altijd in de beschrijving aangegeven wat er wel en niet is inbegrepen. Dit geldt overigens ook voor de maaltijden.
Er is vaak een minimum aantal deelnemers nodig en soms wordt pas kort van tevoren bekend of de reis doorgaat.
De reisorganisatie biedt indien de reis niet doorgaat of een andere datum aan of een hele andere reis die wel doorgaat rond die datum.
Indien men alleen reist, is men vaak duurder uit.( Men moet immers de kamer alleen opbrengen), terwijl men met 2 personen de kosten deelt.
Soms weet u de overnachtingsadressen van tevoren, maar vaak wordt dit ter plaatse pas ingedeeld door de lokale agent of de lokale reisleiding.

Bij een rondreis kunt u vliegen naar de bestemming en dan rondreizen per bus. u kunt op een plaats verblijven en van daaruit excursies maken, maar u kunt ook
gedurende de hele rondreis op een andere plaats verblijven, houdt hier rekening mee met bagage.
Is de reis niet te vermoeiend? Bent u goed ter been, wat wordt er gedaan? Is de reis wel geschikt om met kinderen te maken?

Als de bestemming niet te ver weg is, vertrekt u per bus uit Nederland, de chauffeur is meestal ook reisleider.
u wordt vanuit uw woonplaats naar een centraal vertrekpunt gebracht, waar u overstapt op de daadwerkelijke bus naar de bestemming en waar u ook uw medepassagiers ontmoet.

Klik hier voor advies bij het boeken van uw rondreis.